Bio

Niels van der Gulik In Goed Gezelschap, Bontheater. (Foto Klaas Fopma)

Toen Niels op zijn vijftiende de stap maakte om naar een technische school te gaan begonnen zich de eerste haarscheurtjes te ontwikkelen. Een strakke gedisciplineerde lijn, die de school bezigde, werd hem al snel te veel.

Na vele omzwervingen kwam Niels terecht op een school waar hij zich kon gaan bezighouden met de natuur en met tekenen, ontwerpen van tuinen. Het leek alsof hij zijn draai had gevonden, maar niets bleek minder waar.

Nadat Niels de opleiding had binnen geharkt begon hij al snel een eigen bedrijf en werkte zich een slag in de rondte wat hem tegen begon te staan. Op dat moment kocht hij een gitaar en begon te spelen, nam lessen en kwam er snel achter dat het spelen op de gitaar vooral als reden had, dat hij zichzelf kon begeleiden. Zingen dat was het ultieme.

Toen Niels op zijn dertigste besloot alles wat hij had opgebouwd te verkopen en met een camper door Europa te gaan reizen, besefte hij steeds beter dat de muziek hem richting zal gaan geven. Aan het einde van zijn reis stortte hij zich daarom in het diepe!

Dat diepe is hij niet meer te bovengekomen, want ondanks dat Niels zich verder ook is gaan verdiepen in allerlei maatschappelijke zaken en dat verder heeft versterkt met een studie antropologie aan de Vrije Universiteit, is muziek maken nog steeds de leidraad.

De combinatie met zijn werk als projectleider, waarbij Niels zich binnen de gemeente Amsterdam richt op innovatie, participatie, democratisering, stimuleren gewenst gedrag & community building, geeft hem de volledige vrijheid om alleen nog maar aan te pakken wat hij wil aanpakken.

En die vrijheid is waar hij altijd naar op zoek is geweest!